Vandaag geopend 10:00 - 17:00

Book Store Day: Gianotten Mutsaers viert de Boekhandel!

12 september 2020

Book Store Day is een Engelse traditie die een paar jaar geleden is overgewaaid naar Nederland. Gianotten Mutsaers heeft de traditie omarmd, omdat de boekhandels belangrijk is, net zoals de theaters, de concertzalen en de bioscopen. Deze vormen van kust verhogen de leefbaarheid in de stad. Daarom viert Gianotten Mutsaers ieder jaar Book Store Day (dit jaar op 12 september) een dag vol verassingen, activiteiten en speciale boekaanbiedingen.

Gianotten Mutsaers heeft zaterdag 12 september tientallen boeken in de aanbieding, vaak speciale uitgaven. Het betreft literatuur, spanning, kookboeken, geschiedenis, non-fictie en kinderboeken. Voor ieder wat wils, dus kom vooral langs!

En nog veel meer, namelijk:

  • Het Food Atelier, de gezondste afhaalwinkel van Tilburg, is van 12:00 tot 14:00 uur aanwezig in de boekwinkel met een proeverij. Manon kookt dagelijks de heerlijkste vegetarische gerechten in haar winkel in de Stationsstraat.
  • Van 14:00 tot 16:00 uur is Riëtte geeft Vorm in de winkel met haar naaimachine. Zij maakt ter plekke kleine kunstwerken van ‘Tilburgse’ ansichtkaarten.
  • Oud-Tilburger Kluun heeft net een nieuwe roman: Familieopstelling. Stijn van Diepen, hoofdrolspeler van Komt een vrouw bij de dokter, is terug. Hij is nu 55 jaar oud, maar niet veel wijzer geworden. Hij besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de ware. Maar nu echt.

Kluun is om 14:00 uur bij Gianotten Mutsaers, hij wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst.

  • Een vertaling kan een roman maken of breken, toch staan we er zelden bij stil. Ton Heuvelmans is een specialist in literair vertaalwerk vanuit het Engels en heeft zo’n 150 vertalingen op zijn naam staan, waaronder Trainspotting en De waterdanser. Ton is geboren Tilburger maar woont al jaren in Groningen. Tussen 15:00 en 16:00 uur geeft Ton een lezing over zijn vertaalwerk.

Voor de lezing van Ton Heuvelmans en de meet&greet met Kluun dient men zich aan te melden, het aantal plaatsen is beperkt! Stuur een mailtje naar info@gianottenmutsaers.nl met het aantal personen als je hierbij wilt zijn.

Je bent van harte welkom!