Vandaag geopend 10:00 - 17:00

Event: Gianotten Mutsaers pakt groots uit tijdens Boekenweek

7 maart 2020 - 15 maart 2020

De 85ste Boekenweek staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers. Gianotten Mutsaers in de Emmapassage organiseert interviews en lezingen met verschillende bekende en succesvolle schrijvers. Als kers op de taart is er ook de mogelijkheid om je eigen gedicht te laten maken.

Zaterdag 7 maart – Stephan Enter

Schrijver Stephan Enter trapt af. Op zaterdag 7 maart is hij de eerste gast van Gianotten Mutsaers. Hij wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst, hoofdredacteur van Het Wereldpodium. Stephan vertelt over zijn nieuwe roman Pastorale. Stephan Enter debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs 2000. In 2004 publiceerde hij de roman Lichtjaren, die eveneens op de shortlist voor de Librisprijs terechtkwam. In 2007 verscheen Enters tweede roman Spel. Het interview vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur.

Zaterdag 14 maart – Arnon Grunberg

De tweede schrijver op de agenda is Arnon Grunberg. Joyce van der Horst zal wederom het interview op zich nemen. Grunberg zal vertellen over zijn nieuwe boek Bezette Gebieden. Een hartverscheurende, maar ook komische roman. Het interview wordt gehouden van 14.00 tot 15.00 uur. Arnon Grunberg is een van de belangrijkste schrijvers van Nederland. Naast romancier is hij columnist, essayist en journalist. Zijn werk wordt vertaald in vele landen en is meermaals bekroond.

Zondag 15 maart – Caspar loopt & gedichten van Isis en Jasper

Op zondag 15 maart, de laatste dag van de Boekenweek, is Caspar Janssen te gast bij Gianotten Mutsaers. Van 14.00 tot 15.00 uur vertelt hij over zijn verhalenbundel Caspar Loopt. De verhalenbundel van Caspar kwam tot stand in 2017, toen liep hij te voet een half jaar door Nederland. De verhalen die hij onderweg tegenkwam uitte zich in Caspar Loopt. Caspar Janssen is journalist en schrijver. Sinds 1999 afwisselend medewerker, redacteur en verslaggever van De Volkskrant. Sinds 2008 schrijft hij over natuur, landschap en de rol van mensen daarin.

Naast de lezing van Caspar is er op zondag de kans om een gedicht op maat te laten maken door Isis en Jasper. Van 13.00 tot 17.00 uur staan ze met hun typemachine voor je klaar. Er zijn geen kosten verbonden aan het laten maken van een gedicht.

Belangrijke info

De lezing en de interviews hebben een vrije inloop. Reserveren is wel gewenst via info@gianottenmutsaers.nl Voor het dichten van Isis & Jasper hoef je niet te reserveren. Meer informatie: www.gianottenmutsaers.nl/agenda